Tajna je u svakom od nas i ona je jedini spas. Veruj samo veruj i biće ti dano ono što je Božanskim putem izabrano. Što ti pripada proćiće ispod sedam gora, preplivati sedam mora i preleteti sedam visina i znaćeš šta je na kraju istina.

Angelina Jozičić

Razmisli malo

Priče „Razmisli malo“ su inspirativni tekstovi i kratki
dnevni podsetnici o životu. Nastali su kroz rad s ljudima i
kroz pitanja koja sam i sama imala, a nisam znala kuda, gde
i kako dalje. Došla sam do tačke gde se, ne samo jednom, već
više puta svako od nas nađe na raskršću.
Namera mi je da ovim pričama o životu

motivišem, inspirišem i probudim kod čitaoca želju da na
trenutak zastane i „razmisli malo“ nad svojim životom, da
shvati da nikada nije sam – Bog je uz njega. Kada verujemo
možemo sve.

Novi život

Pogled na život, situacije, ljude i svoju okolinu, iz druge perspektive, iz drugog ugla donose nove mogućnosti, nove korake i nove izbore, koje imamo iz sekunde u sekundu. Novim idejama i novim kreacijama pretvaramo stari život u lepši i lakši, ostavljajući iza sebe svu tugu, koračajući sigurni u sebe s velikim srcem i osmehom na licu.

Božanska iskra

Božanskom iskrom vođena, životnom stazom putujem, ne osvrćem se za prošlošću, jer tamo nema ničega za čim bih žalila, ostala su sećanja, životna iskustva koja su me naučila najvećoj mudrosti života da sam život postoji samo sad i ovde kao ti, ja i mi svi. Samo u ovom trenutku sad i ovde se stvara i rađa tvoje, moje i naše novo sutra. Zato ne brini, božansku iskru prati, koja kroz srce šalje najnežnije i najlepše reči ovog sveta, dopusti srcu da voli i neka te životnom stazom smelo i hrabro vodi.

Krugovi života

Padne kapljica vode poput suze i ne izgubi se u morskom plavetnilu već krug nastaje, kao i svi krugovi koje smo stvarali i kreirali u svom životu. Ne moramo da bolujemo, tugujemo, sami da budemo i plačemo da bismo se iz životnog iskustva širili, rasli i napredovali. Možemo bez suza krugove svoje kreativnosti širiti, možemo kapljice vode biti i u plavetnilu mora radost, lakoću i blagoslove ovoga života s drugima podeliti i doprinos biti.

Jedan običan život

Zagrli život svim svojim bićem, udahni ga duboko kao kad mirišeš cvet i videćeš da nije sve tako loše, sivo i mračno, da tvoj svet može biti lep, pun boja i blagodati. Bez obzira na to kako sve izgleda u ovom trenutku, već u sledećem možeš sve da promeniš i uživaš u plodovima jednog običnog života.

Buđenje

Tajna je u svakom od nas i ona je jedini spas. Veruj samo veruj i biće ti dato ono što je božanskim putem izabrano. Što ti pripada proći će ispod sedam gora, preplivati sedam mora i preleteti sedam visina i znaćeš šta je na kraju istina.

Radujem se vašoj poruci.
Pišite mi.

7 + 12 =